World Ports Classic

De World Ports Classic is een relatief nieuwe naam op de wielerkalender.  De organisatie is in handen van ASO, tevens verantwoordelijk voor de Ronde van Frankrijk. Deze piepjonge havenkoers staat bekend als de koers van de wind. In zijn nog jonge historie hebben de beruchte waaiers grote invloed gehad op het koersverloop van de tweedaagse.

In twee dagen gaat het heen en weer tussen de  wereldhavens van Rotterdam en Antwerpen, die voor een belangrijk deel de motoren vormen achter de economieën van respectievelijk Nederland en België. Beide steden zijn ieder jaar een keer start-als aankomstplaats. De route van Rotterdam naar Antwerpen voert onder meer over de Zeeuwse Deltawerken. De rit van Antwerpen naar Rotterdam gaat door de Hoekse Waard en finisht in Rotterdam aan de Boompjes.

De eerste editie van de World Ports Classic in 2012 leverde met sprintzeges van Tom Boonen (Antwerpen) en Theo Bos (Rotterdam) direct twee grote namen als winnaars op. Boonen legde daarnaast beslag op de eerste eindoverwinning.

Dit jaar verliep de tweedaagse World Ports Classic minder succesvol. De eerste dag van Antwerpen naar Rotterdam veranderde in een klucht toen de achtervolgers de verkeerde kant op werden gestuurd. De onbekende Belg Jelle Wallays van de kleine Topsport Vlaanderen-ploeg kwam in Rotterdam solo als eerste aan. De tweede rit naar Antwerpen werd  knap gewonnen door Belkin-renner Maarten Tjallingii. De eindzege ging naar de Belg Nicolas Maes van Omega Pharma-Quick Step.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s